Nokvorst

Nokvorst

Nokvorst reparatie of vervangen?

Nokvorsten zijn speciale pannen om de nok van het dak af te sluiten. Het kan bij een hellend dak ook de twee halve daken stevig bij elkaar houden. Wanneer dit kapot is, is het verstandig om een reparatie te laten uitvoeren, al niet het vervangen van de nokvorst. Voorheen werden nokvorsten vastgelegd in een cementverbinding. Wanneer u een oud(er) dak heeft, kunnen er dus problemen ontstaan wanneer het cement brokkelig of poreus wordt. Dit geeft het regenwater de tijd om in bijvoorbeeld de winter te bevriezen. Dit geeft het cement niet meer de ruimte om te krimpen of uit te zetten. De specielaag zal gaan scheuren, waardoor uiteindelijk de nokvorst los ligt.


Nokvorst

Wanneer is het onderhoud nodig?

Wanneer u geen nokvorst reparatie of vervanging uitvoert, kunnen de gevolgen zorgen voor nog grotere schade. Het eerste directe gevolg is een lekkage bij een regenbui. De regen vindt een weg tussen de scheuren in het cement en zal hierdoor in het dak terecht komen, wat nog meer schade kan veroorzaken. Aan de andere kant kan een sterke wind ook de nokvorst eraf waaien. Door de nokvorst opnieuw vast te laten leggen met flexibele dakmortel wordt het krimpen en uitzetten, door de verschillende weersomstandigheden, voorkomen. Zoals het materiaal al doet vermoeden, beweegt de dakmortel met weer en wind mee. Hierdoor blijven de nokvorsten goed liggen en liggen ze altijd vast. Een ander leuk onderdeel hiervan is dat ook de mortel in verschillende kleuren te plaatsen is, hiermee kan het naar uw insziens afgewerkt worden.


909
743
166

Daklekkage? Binnen 24 uur een offerte!

Onze Diensten

Wij kunnen u op vele manieren van dienst zijn..

Reviews

Wat klanten zeggen!

Vrijblijvende

Offerte Aanvragen!

Misschien zoekt u naar..

Een van onze diensten..

Heeft u last van een lekkend dak? Of bent u van plan om uw dak te laten renoveren?

Daklekkage

Last van een lekkend dak? Secuurdak is binnen 24 uur op uw locatie. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Lees meer
Dakrenovatie

Uw dak laten renoveren? Scherp geprijst met minimaal 10 jaar garantie op onze werkzaamheden.

Lees meer
Gratis Dakinspectie

Nieuwe bewoner of van plan om zonnenpanelen te laten plaatsen? Vraag om een gratis dakinspectie voor een vrijblijvend dak-rapport

Lees meer
info@secuurdak.nl 06-15428836